18 Mart 2025 20:46

İZENERJİ TİS görüşmelerinin 9. oturumu bitti: Ücret teklifi yok, arabulucu süreci başlıyor

İZENERJİ’de TİS görüşmelerinin 9’uncu oturumu sonlandı. Görüşmede ücrete ilişkin bir teklif de gelmezken, gelecek hafta arabulucu eşliğinde bir görüşme daha gerçekleştirilecek.

İZENERJİ TİS görüşmelerinin 9. oturumu bitti: Ücret teklifi yok, arabulucu süreci başlıyor

Fotoğraf: Evrensel 

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ’de toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin 9’uncu oturumu sonlandı. İZENERJİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya işveren sendikası SODEMSEN yetkilileri ve İZENERJİ işçilerinin örgütlü olduğu Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler katıldı.

Oturumda 7 madde üzerinde görüşülürken, 5 madde üzerinde anlaşma sağlandı, 2 madde ise ertelendi. Görüşmede ücrete ilişkin bir teklif de gelmezken, gelecek hafta arabulucu eşliğinde bir görüşme daha gerçekleştirilecek.

‘Ücret adaletsizliği ortadan kalkmadan TİS masada bitmez’

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül önümüzdeki hafta arabulucu sürecinin tamamlanacağını kaydederek, “Arabulucu süreci bittikten sonra da 2 aylık grev süreci başlayacak. Görüşmelerimiz devam edecek. Bugün ücretlerle ilgili bir teklifte bulunmadılar. Yeni bir teklif gelecekse de birlikte göreceğiz. Ekonomik içerikli maddeler dışında birkaç madde kaldı. Biz ücret eşitliği konusunda kararlıyız. Aynı iş yerlerinde çalıştığımız işçi arkadaşlarımızla aynı ücretleri almak istiyoruz. İş barışının sağlanmadığı takdirde bu TİS’in masada sonlanmasının mümkün olmadığını her toplantıda dile getirdik. Bu ücret adaletsizliği ortadan kalkmadığı sürece bu TİS hiçbir şekilde masada bitmez. Bizim derdimiz bu TİS’in masada bitmesi. Eğer taleplerimiz yerine gelmezse mücadele bizim için kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Diplomaya da kayyım!

Diplomaya da kayyım!

Bir süredir operasyonlar, tutuklamalar, kayyım atamalarıyla siyaset alanını zorla daraltan iktidarın, bir ‘hayali’ daha gerçekleşti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu’nun diploması, iktidara yakın gazetecilerin günlerdir anons ettiği gibi, üniversite yönetimi marifetiyle iptal edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
19 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et